elle

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

nevinné klebietky

Opäť sa mi podarilo zažiť, čo to znamená dostať od niekoho po hube...
 

Teda, slovo človeka ma zrazilo k zemi, poriadne hlboko. Kypím riadnou dávkou hnevu a mám chuť vykričať celému svetu ako mi znovu raz bolo niekým raz ublížené..., nech predsa všetci vedia ako mi bolo ukrivdené a samo sebou, kto mi to ukrivdil...!

Pri svojom mladíckom pohľade na svet som sa však akosi zamotala. Ľudia, o ktorých ma skúsenosť presviedčala, že sú dobrí sa zrazu skrze slová iných ľudí, o ktorých ma skúsenosť tiež presviedčala, že sú dobrí stali zlými. Zdalo sa mi, že som dosť silná na to, aby som zniesla nejaké to zlé slovko o dobrých ľuďoch, no oni sa medzičasom presťahovali v mojom pohľade na nižšie poschodie. Keď sa na minútku zastavím, zdá sa mi, že som vlastne poriadna sviňa... Dovolila som, aby niekto skrze praobyčajnú nevinnú klebietku siahol na môj postoj k človeku. Odňala som vo svojej mysli človeku dobré meno aj keď som si vedomá toho, že je to iný princíp, ktorý mu dáva hodnotu a to aj vtedy keď sa nespráva podľa mojich predstáv. Nedokážem sa uspokojiť s tým, že klebetí každý, pretože sa mi z množstva pikošiek, ktoré na mňa doliehajú chce grcať.

Dnes ma zranil človek a ja mám chuť vykričať celému svetu kto to je a čo mi spravil. No potom v duchu poďakujem všetkým dobrodincom, ktorí svojím krikom znetvorili môj pohľad na dobrých ľudí a pýtam sa či i ja chcem dnes niekomu zničiť pohľad na človeka, ktorý sa možno len nechtiac potkol práve o moju rohožku? Chcem žiť v chlieve naďalej vedome a dobrovoľne?

Kladiem si poslednú otázku, čo je spravodlivé, tváriť sa silne a presviedčať samú seba, že mňa negatívny kritika len tak neovplyvní alebo v tichu pretrpieť akútny hnev a tak uchrániť iných ľudí od pokrivenia pohľadu na dobré meno človeka?


reflexia | stály odkaz

Komentáre

  1. Pravda bolí
    Ako chceme, aby robili nám, robme aj my im...

    tak to bude...hm?
    publikované: 20.03.2007 13:20:04 | autor: rubor (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014